Pilot na frontových chodníkoch časť I.

V priebehu doterajšej „kariéry“ vojenského bádateľa prešlo mojimi rukami mnoho vojenských príbehov. Skôr sa však jednalo o ich čriepky, často s tragickým koncom, v ktorých sa podarilo len čiastočne odkryť detaily posledných okamihov ľudského života. Vo vzťahu k bojom o Dargovský priesmyk by sme tie dopodrobna zmapované mohli spočítať na prstoch rúk a nôh. Jedným z nich je príbeh gardového poručíka Ivana Vasilieviča Goriunova, pilota lietadla La-5FN, staršieho pilota 3. gardového stíhacieho leteckého pluku, ktorý bol zostrelený nad Slanskými vrchmi počas návratu na domovské letisko. Podarilo sa mu opustiť horiace lietadlo, bezpečne zosadnúť na zem do priestoru obsadeného protivníkom, vyhnúť sa všadeprítomným nemeckým vojakom a bez vážnejšieho zranenia prekročiť líniu frontu a vrátiť sa „domov“. O jeho strastných chvíľach vypovedajú dva kľúčové zdroje: záznam z Denníka bojovej činnosti 15. gardovej stíhacej leteckej divízie a osobné spomienky.

Sovietsky pilot
gardový poručík Ivan Vasilievič Goriunov
3.4.1918 Zabolotie, Ivanovská oblasť – 21.6.1989 Kursk

Záznam z denníka bojovej činnosti 10. stíhacieho leteckého zboru

Dňa 22.12.1944 v rozmedzí 10:05 – 11:18 hod. (seč), vzlietli štyri stíhacie lietadlá La-5 zo zostavy 3. gardového stíhacieho leteckého pluku pod vedením gardového nadporučíka M. M. Martynova z letiska Janošovo (terajšia Zakarpatská oblasť, Ukrajina) na zabezpečenie bojovej činnosti bitevných lietadiel Il-2 Šturmovik v priestore Košický Klečenov, Bidovce. Výška letu 2000 – 3000 m. V štrnástej minúte pobytu v priestore bojovej činnosti lietadiel Il-2, sledujúc kurz na juh od Keceroviec, spozorovali pred sebou na výške 3500 m dve nemecké stíhacie lietadlá Fw-190, v rovnakom čase na výške 4000 m spozorovali ďalších dvoch nemeckých stíhačov letiacich na Bf-109 kurzom na východ.

S dvojicou Fw-190 sa zaviazali do vzdušného boja v priestore Bohdanovce – Kostoľany. Boj prebiehal na vertikálach, na výškach 600 – 3500 m. V desiatej minúte boli sovietski stíhači zhora bezvýsledne atakovaní dvojicou Bf-109. Po útoku Bf-109 prevratom uleteli nadol kurzom na západ. Odrážajúc útok Fw-190 od svojho vedeného, vedúci skupiny nadporučík Martynov útokom zdola – zozadu, pod rakurzom ¾ a zo vzdialenosti 50 m, zostrelil Fw-109. Druhý Fw-190 vyšiel energickým klesaním zo vzdušného boja a ušiel kurzom na západ. Prenasledoval ho Goriunov. V ten deň ho už nikto nevidel…